torsdag, maj 10, 2007

Rött, blått och alltjämt vitt

Min halsinfektion håller i sig och jag fortsätter surfandet och bloggandet...
Vad är förresten en sjukdomsvistelse utan dator och inredningstidningar...? Urk. Men med så är den faktiskt helt ok!

Hittade en gammal Lantliv från 2003 med fortfarande lika vackra och aktuella bilder. Eller vad säger ni?

Vitt med lite rött

Vitt med lite blått

Och bara vitt

onsdag, maj 09, 2007

Tidlöst 1700-tal


Det blir inte så tätt med inläggen nu, men det känns ändå bra för jag har ju fått många kommentarer om att jag ska njuta av mitt torp och varmare årstider som har kommit - tack snälla förstående bloggvänner!
Idag är jag hemma då jag har fått nån halsinfektion och givetvis passar jag på att göra ett litet inlägg.

Jag tillbringar nu varje helg ute vid mitt torp. Jag har jobbat med både hus och trädgård.
Huset är under målning, härlig röd Falufärg på panelen, pärlgrå linoljefärg ska det bli på fönster- och dörrfoder och dörren och fönsterbågarna får en mustig kulör av guldockra.
I trädgården har jag börjat förbereda befintliga och nya rabatter för mina frösådder - måtte jag snart kunna plantera ut mina små bebisar! Jag har även utforskat min ganska stora tomt mer i år, förra året som var mitt första år som ägare var mycket nerskövlat av de förra ägarna och mycket har nu haft ett år på sig att börja växa upp igen. Jag hittar både krusbärsbuskar, aklejor och annat smått och gott både här och där. Kanske är jag mest glad över vildkaprifol som jag hittat på en del av tomten som är "vild" för tillfället, den fullkomligt vräker ut sig över en stor stenbumling och hur mycket skott som helst kommer upp ur marken runtomkring. Jag har tagit några delar av kaprifolen och planterat dem vid två stora träd där jag har tänkt mig att de ska få klättra upp längs stammen. Ni anar inte hur spännande det är att gå på upptäcktsfärd i en gammal torparträdgård!
Mitt torp förresten byggdes nån gång på 1700-talet (en del byggdes ut på 1800-talet), och även om en hel del är förvanskat idag så finns fortfarande spår av den gamla tidsandan. Jag tycker att 1700-talet aldrig går ur tiden på nåt sätt och jag kommer successivt att ge torpet sin ursprungliga "glans". Men det kommer ta tid...

Nåt annat roligt som hänt är att min blogg (och några till) har blivit uppmärksammade i Piteåtidningen idag.

Till sist passar jag på att visa några vackra bilder av textilier med 1700-talets tidlösa prägel (från nyaste numret av Gård & Torp).
Ha en riktigt skön vår och njut av den härliga årstiden!